Game Club

Wargame & boardgameclub Amsterdam6shooters van Pontania

De Amsterdam6shooters organiseren twee keer per maand een speldag voor wargamers en boardgamers, zie hun eigen website: www.amsterdam6shooters.nl

In de regel zijn dat de tweede zaterdag en vierde zondag van de maand. Aanvang: 13.00 (zaterdagen) of 14.00 (zondagen). Soms beginnen we eerder. Eindtijd: in overleg, doorgaans tussen 18.00 en 19.00 uur. Meedoen kan door gratis te registreren en via de agenda op onze eigen site een tafel te boeken (we kunnen alleen een tafel garanderen als je jezelf tijdig aanmeldt).

We spelen vooral wargames (15mm en 25mm historisch en fantasy) en bordspellen met miniaturen. Ook spelen we tactische bordspellen met fiches. Wargames zijn spellen waarmee je met dobbelstenen, een meetlat en zelf geschilderde modelbouwsoldaatjes een echte of fictieve veldslag naspeelt op een met terreinstukken opgesierde tafel. Het zijn spellen voor volwassen spelers. Je kunt dit soort spellen ook met blokjes of pionnen doen op een landkaart (zoals Risk of Stratego, maar dan ingewikkelder). Zulke bordspelers komen ook bij de Amsterdam6shooters. Rollenspellen of familie bordspellen spelen we niet.

We hebben voor onze spelers wargametafels , battle mats en gangbare terreinstukken, zoals rivieren, heuvels, wegen, bruggen en bos. We hebben ook modelbouwhuizen in verschillende schalen en perioden. Op de club zijn ook enkele legers, zodat er altijd een demo spel gespeeld kan worden. We delen regelboeken en scenario’s en hebben een scenario-archief.

Onze stijl:                                                                                                                                   Op clubdagen gaat het ons in de eerste plaats om gezelligheid en leuk gamen en niet om ingewikkelde regels en het mes op tafel. We willen in ieder geval één spel spelen waar beginners aan mee kunnen doen. We hebben een eigen website om je voor een tafel aan te melden, www.amsterdam6shooters.nl

Onze leden betalen inclusief Pontania-lidmaatschap 45 euro per jaar. Nieuwkomers betalen 2 euro per bezoek en af en toe terugkerende spelers, die geen lid willen worden 7 euro. Voor kijkers is het gratis. Toegang is voor 18 jaar en ouder.

contact: info@amsterdam6shooters.nl