Wargameclub Amsterdam6shooters

Wargameclub Amsterdam6shooters

Wargame & boardgameclub Amsterdam6shooters van Pontania

De Amsterdam6shooters organiseren drie, soms vier keer per maand een speldag voor wargamers en boardgamers, zie hun eigen website: www.amsterdam6shooters.nl

In de regel zijn dat de tweede zaterdag en vierde zondag van de maand. Aanvang: 13.00 (zaterdagen) of 14.00 (zondagen). Soms beginnen ze eerder. Eindtijd: in overleg, doorgaans tussen 18.00 en 19.00 uur. Meedoen kan door gratis te registreren en via de agenda op onze eigen site een tafel te boeken (we kunnen alleen een tafel garanderen als je jezelf tijdig aanmeldt).

Spellen

De Amsterdam6shooters spelen vooral wargames (15mm en 25mm historisch en fantasy) op grote tafels en bordspellen met miniaturen. Ook spelen ze wel eens tactische bordspellen met fiches. Wargames zijn spellen waarmee je met dobbelstenen, een meetlat en zelf geschilderde modelbouwsoldaatjes een echte of fictieve veldslag naspeelt op een met terreinstukken opgesierde tafel. Het zijn spellen voor volwassen spelers. Je kunt dit soort spellen ook met blokjes of pionnen doen op een landkaart (zoals Risk of Stratego, maar dan ingewikkelder). Maar met zelfgeschilderde tinnen/plastic soldaatjes is (zo vinden miniatuur-wargamers) veel mooier.

Er zijn geweldig leuke bordspellen-voor-volwassenen, maar die verwijzen de wargamers graag door naar de boardgames-club Amsterdice bij de StayOkay op het Timorplein. De Amsterdam6shooters zijn gespecialiseerd in veldslagen en voor tafeltjes met bordspelers is helaas geen ruimte. Rollenspellen of familie-bordspellen spelen ze niet.

De Amsterdam6shooters hebben voor hun spelers wargametafels, battle mats en gangbare terreinstukken, zoals rivieren, heuvels, wegen, bruggen en bos. Ze hebben ook modelbouwhuizen in verschillende schalen en perioden. Op de club zijn ook enkele leenlegers, zodat er altijd een demo spel gespeeld kan worden. De spelers delen regelboeken en scenario’s en hebben een scenario-archief.

Speelstijl en sfeer

Op clubdagen gaat het de Amsterdam6shooters in de eerste plaats om gezelligheid en leuk gamen en niet om ingewikkelde regels, harde competitie en het mes op tafel. De club staat open voor beginners, inlopers, liefhebbers en nieuwsgierige mensen en streeft ernaar om in ieder geval één spel spelen waar beginners aan mee kunnen doen. De club heeft op de eigen website mogelijkheid om je voor een tafel aan te melden,

Onze leden betalen inclusief Pontania-lidmaatschap 45 euro per jaar. Kijken is gratis en geen lid worden maar af en toe spelen kan ook, zulke terugkerende spelers, die geen lid willen worden betalen 8 euro. Toegang is voor 18 jaar en ouder.

Een impressie van een wargamedag vind je hieronder:

army toys
Photo by Kaique Rocha on Pexels.com