Ouderen Gym

Ouderen Gym

Meer bewegen voor ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en ’t heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je dat in groepsverband doet. Meer bewegen voor ouderen, onderdeel van Cordaan Thuiszorg organiseert diverse bewegingsactiviteiten. Alle docenten hebben naast hun opleiding als sportleraar, fysiotherapie etc. een speciale opleiding Meer Bewegen voor Ouderen gedaan.

De gymnastieklessen zijn afgestemd op 60-plussers. Dit betekent niet dat ze saai en statisch zijn. Integendeel, de lessen zijn gezellig en er wordt pittig gewerkt op muziek en vaak ook met materiaal. Het hele lichaam komt hierbij aan bod. Ook als u 80 plus bent zijn deze lessen zeer geschikt. Kom eens een keer op proef meedoen!

De lessen worden op maandagochtend van 10.30 tot 11.15 uur gegeven in het clubgebouw van Pontania aan de Roomtuintjes 233.

Kosten: € 6,50 per maand. Als u verzekerd bent bij Agis en een aanvullende verzekering heeft, komt u in aanmerking voor vergoeding. De meeste andere ziekte kostenverzekeraars vergoeden ook de cursussen. Raadpleeg uw polis.

Informatie: op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur tel. 8861070 of www.mbvo-amsterdam.nl

Op 29 april en 20 mei is er geen gym. Dit i.v.m. schoolvakantie en een feestdag.

De laatste les van dit seizoen is op 24 juni. Tijdens de maanden juli en augustus is er een vakantie stop. Maar in september beginnen we dan weer met onze lessen op de maandagochtend.