Amsterdamse Brugman Club Sprekersvereniging

Amsterdamse Brugman Club Sprekersvereniging

Niet elke wielrenner wint de gele trui. Maar iedereen kan fietsen. Met geduld, met vallen en opstaan en met de hand op de schouder van iemand die je vertrouwt. Dat is hoe wij van de Amsterdamse Brugman Club denken over spreken in het openbaar. We zijn een club en we helpen elkaar.

Onze sprekersavonden

We komen elke twee weken samen, op vrijdagavond, in het prachtige stoere verenigingsgebouw van Pontania in de Dapperbuurt, vlak bij de Javastraat. Op het programma staan dan een korte improvisatieronde om even warm te worden en drie voorbereide speeches of een workshop. Iedereen is om de zoveel weken aan de beurt met een speech van ongeveer zeven minuten. Vooraf en achteraf krijgt de spreker tips en adviezen.

Iedereen profiteert: de presentator zelf omdat hij advies krijgt over zijn stemgebruik, hoe hij het toneel gebruikt en hoe vaak hij uh zegt; en de toeschouwers omdat ze verschillende leuke toespraken zien, waarbij ze vooral mogen letten op techniek, structuur en presentatie. Iedereen leert.

Ons doel als spreker is: de perfecte speech. We nemen deel aan wedstrijden. Ons doel als club is: de perfecte avond. Het moet leuk en gezellig zijn: perfecte sfeer. We stimuleren dat onze clubleden verantwoording nemen voor de avond en de vereniging. Denk niet dat je bij ons op een stoel op de achterste rij kunt blijven zitten. We willen graag dat je naar voren komt, maar we helpen je daarbij.

Kan ik lid worden?

Ja. Onze structuur is dat we een vaste kern hebben van leden die dit al veel langer doen, die doorgaans in hun werk ook al speechen of presentaties geven, die het leuk vinden om aan wedstrijden mee te doen en om hun ervaring door te geven. Daaromheen hebben we een flexibele groep mensen die doorgaans twee jaar lid zijn en dan weer iets anders gaat doen. Zolang we nog niet vol zitten accepteren we nieuwe inschrijvingen.

Ik wil komen, kan dat?

Binnenlopers zijn altijd welkom. Je mag drie keer gratis en geheel vrijblijvend binnenlopen om te zien hoe leuk speechen is en bekijken of onze sfeer je bevalt (wij denken van wel). Misschien treed je in de voetsporen van Obama (die we een invitatie hebben gestuurd, maar hij durft niet) en leer je bij ons ‘praten als Brugman’ Brugman was een in Amsterdam prekende Zeeuwse monnik die zo goed spreken kon dat hij in een zegswijze vereeuwigd werd.

Dus als je al Amsterdamse lef hebt, of Amsterdamse lef wil leren, kom langs! Wie niet gaat, gaat af!

(voor meer informatie, contributie, planning etc, zie onze eigen clubwebsite)

Brugman Club

Think Faster, Talk Smarter: snelcursus spreken in het openbaar door professor Matt Abrahams

Brugman Club

Chantagefoto’s Brugman Club boven water!

Brugman Club

Succesvol spreken in het openbaar begint met een spetterende opening! 9 tips en trucs

Brugman Club

Divisiewedstrijd: dubbelslag voor Amsterdamse Brugman Club

Brugman Club

Workshop improvisatie, leuk en leerzaam!