Organiseer een UNICEF Harten Troef bridgedrive!

Organiseer een UNICEF Harten Troef bridgedrive!

Hoe kun je nu beter geld inzamelen voor een goed doel dan met je favoriete bezigheid? Met de UNICEF Harten Troef bridgedrive help je als club mee aan een betere toekomst voor kinderen. Je kunt het hele jaar door een UNICEF Harten Troef bridgedrive organiseren op een moment dat goed uitkomt. UNICEF hoopt dat je club en jij (weer) meedoen.

In 2019 haalden ongeveer 50 bridgeclubs, samen met vrijwilligers en 5.000 deelnemende bridgers samen ruim €69.000 op voor UNICEF. Door Corona konden er twee jaar geen drives georganiseerd worden. In 2022 werden er weer 20 UNICEF Harten Troef bridgedrives georganiseerd en werd er €24.012,51 opgehaald voor onderwijsprojecten. We hopen dat dit jaar meer bridgeclubs weer meedoen en zich willen inzetten voor een betere toekomst voor kinderen. Jouw club doet toch ook mee?

Opbrengst voor ‘klimaatslimme dorpen’ op Madagaskar

De opbrengst van deze drives komt volledig ten goede aan het project ‘klimaatslimme dorpen’ op Madagaskar. Madagaskar wordt steeds harder getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. Gevolgen waarvan kinderen de zwaarste last moeten dragen. Met het innovatieproject ‘Klimaatslimme dorpen’ zorgt UNICEF ervoor dat de dorpen onder andere toegang krijgen tot schoon water. Dat doet UNICEF door waterpompen en -reservoirs, pijpleidingen, irrigatiesystemen en/of zuiveringsinstallaties aan te leggen én door lokale ondernemers te trainen in hoe ze deze moeten onderhouden. Daarnaast krijgt elk dorp ecotoiletten. Op de website van UNICEF kun je hier meer over lezen.

Neem contact op met UNICEF

Lijkt het je leuk om (met je club) een UNICEF Harten Troef bridgedrive te organiseren? UNICEF kan je hierbij ondersteunen. Kijk op www.unicef.nl/bridgedrive en ontdek welke mogelijkheden er zijn of neem contact op met Nancy Bönnen-Hoogendorp. Dat kan via bridgedrive@unicef.nl.

Maak je Harten Troef Bridgedrive zichtbaar

Organiseer je een UNICEF Harten Troef bridgedrive? Vergeet dan niet deze aan te melden in de evenementenagenda. Je kunt hier lezen hoe je dat doet. Je bridgedrive wordt dan weergegeven in de agenda op bridge.nl en op de clubsites. Om je drive ook visueel herkenbaar te maken als UNICEF Harten Troef bridgedrive kun je onderstaande afbeelding downloaden en gebruiken.

Het bericht Organiseer een UNICEF Harten Troef bridgedrive! verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.