Lagere contributie, video-analyse en professionele workshops: ABC wil veel in 2024!

Lagere contributie, video-analyse en professionele workshops: ABC wil veel in 2024!

We hadden een uitstekende, nee, een perfecte avond, gisteren, de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. De nacht was prikkelend als champagne, de woorden dansten als vlinders door de ruimte en de sfeer was alsof Nederland het wereldkampioenschap voetbal had gewonnen, maar beter.

Terzake. Hoe het echt was? De nacht was prikkelend als champagne, de woorden dansten als vlinders door de ruimte en

Het was gewoon een topavond, met speeches van Marije, Faiyaz, ijsbreekster Daphne en Hidde.

Hidde (staatsiefoto)

Begroting en plannen 2024

Vooraf hebben we als bestuur knopen doorgehakt over de begroting en de plannen voor 2024, waarbij we ook al vooruit kunnen kijken naar de tweede helft van het jaar. In het kort de belangrijkste punten:

De kosten voor accomodatie zijn door de overstap naar Pontania veel lager geworden dan afgelopen zomer begroot. Dat levert ons een forse financiële meevaller en dus financiële ruimte op. Bovendien groeit ons ledenaantal.

We gaan de contributie daarom fors verlagen. Het was 125 euro per half jaar, €250,- per jaar. Het wordt nu 85 euro per half jaar. Twaalf maanden lidmaatschap (april-april) gaat dan 170 euro kosten. De actieve leden betalen daarbovenop voorts 15 euro aan de wijkvereniging Pontania. Totaal wordt dan het jaarbedrag dan 185 euro. Dat is inclusief de bijdrage aan TM International (110 per jaar per lid) en gebruik gebouw.

Desondanks hebben we met dit bedrag een jaarbudget van iets meer dan 600 euro. De club gaat dit voor een klein gedeelte gebruiken voor sociale activititeiten (een BBQ, een borrel, gratis feeststol op kerst) en voor het grootste gedeelte aan enkele workshops met professionele trainers (improtrainer, logopedist etc), mensen van buiten de club die ons naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het bedrag vullen we aan met middelen uit onze reserve, in 2024 en 2025. Meevallers gebruiken we namelijk voor onze leden, zonder onmiddellijk alles in één jaar over de balk te gooien. Als we blijven groeien (zoals we verwachten en hopen) dan hebben we de komende twee jaar wat extra opleiding nodig.

Sowieso willen we bevorderen dat er wat meer en vaker workshops komen. Voorkeur is voor wat kortere workshops, die in de plaats komen van één spreker/evaluatie, zodat op diezelfde avond nog steeds geplande speeches gehouden kunnen worden. Verder hebben we het idee om workshops ‘uit te ruilen’ met andere clubs, een clublid die een workshop heeft gegeven bij ons herhaalt dat bij een andere club en omgekeerd. Kost niks, maar is afwisselend, leuk en leerzaam. Contacten met andere clubs zijn gelegd.

Video-evaluatie

Jurjen toont Mark het effect van een van Harry Potters geestenbezweringen.

Gisteren experimenteerden we voor het allereerst met video-evaluatie. Clublid en technicus Dirk maakte tijdens de speeches opnames van de sprekers die we vervolgens meteen na de pauze bij de evaluaties (zonder geluid) projecteerden. En het lukte! Het kan nog iets sneller, maar het ging al heel soepel. We hopen dit standaard zo te kunnen doen (ook als Dirk er een keer niet is) om evaluaties nog bruikbaarder te maken voor de leden.

Clubwedstrijd januari/februari 2024

Er is voldoende belangstelling om op korte termijn een interne clubwedstrijd ‘speechen in het Nederlands’ te organiseren. Nader bericht volgt. De winnaar zal naar de regionale wedstrijd worden afgevaardigd.