TeamNL Bridge Open voor EK bekend

TeamNL Bridge Open voor EK bekend

Captain Enri Leufkens en coach Louk Verhees hebben het team bekendgemaakt dat eind juni het EK in Herning (Denemarken) zal gaan spelen. De volgende paren zijn gekozen:
Guy Mendes de LeonThibo Sprinkhuizen
Danny MolenaarTim Verbeek
Bauke MullerSimon de Wijs
Bauke Muller en Simon de Wijs zijn vrijwel sinds het begin van hun partnership een vaste keus voor het open team.
Danny Molenaar en Tim Verbeek speelden voor het eerst in 2018 in het Nederlandse team. Sindsdien deden ze niet alle keren mee maar ze werden voor het WK in 2023 weer gekozen.
De twintigers Guy Mendes de Leon en Thibo Sprinkhuizen zijn debutanten. Wellicht voor velen een verrassing, maar dit paar haalde de afgelopen jaren al diverse aansprekende resultaten: bij het (open) WK in 2022 wonnen ze een zilveren medaille en nog jl. weekend speelden ze met BC ’t Onstein de finale van de Meesterklasse viertallen, die werd verloren van BC De Lombard.
Ook de begeleiding is nieuw: voor Enri Leufkens wordt het zijn eerste EK na zijn benoeming tot captain en ook voor Louk Verhees is het zijn eerste kampioenschap waaraan hij niet meer als speler deelneemt.
Het EK wordt van zondag 23 juni tot en met donderdag 4 juli gespeeld in het Deense Herning. Alle informatie over het EK vind je hier.
TeamNL Bridge Vrouwen voor het EK wordt binnenkort bekendgemaakt. De vrouwen beginnen het EK op vrijdag 28 juni.
Het Nederlandse gemengde en seniorenteam hebben zich via kwalificatiewedstrijden geplaatst. Meer informatie daarover vind je hier.

Het bericht TeamNL Bridge Open voor EK bekend verscheen eerst op Nederlandse Bridge Bond.