Divisiewedstrijd: dubbelslag voor Amsterdamse Brugman Club

Vandaag – 23 maart 2024 – was een kleine grote dag voor de sprekers van de Amsterdamse Brugman Club. Twee van onze afgevaardigden dongen mee voor hoofdprijzen voor de divisiewedstrijd ‘International Speech’ – Nederlands. Faiyaz en Jurjen wonnen allebei. Faiyaz in de categorie ‘speech evaluatie‘ en Jurjen als spreker zelf. In het laatste weekend van mei zullen zij nu divisie C vertegenwoordigen bij de districtswedstrijden in Antwerpen.

Gerben (organisator divisie), Faiyaz, Maartje en Ece (organisatie)

Faiyaz was na de lokale wedstrijden al genomineerd voor deze divisiewedstrijd. Jurjen was eigenlijk invaller omdat andere (in de eerdere voorronde hoger geplaatste) kandidaten hadden afgezegd. “In de voorronde ging mijn speech niet zo goed, te langzaam, ik kwam toen in tijdnood”, zei Jurjen. Hij was blij met deze onverwachte herkansing.

Faiyaz deed zijn evaluatie uit het hoofd, zonder papier in de hand, hij blikte zelfverzekerd omhoog naar de rijen in het theater van Danzigerbocht 55. Geen spoor van angst.

De representatieve theaterruimte (promotiefoto DB55)

Het was een prettige en fijne ruimte, met een grote speelvloer onderaan, veel licht en een goede keuken/bar, de divisie-organisatie had dat perfect geregeld.

Jurjen (die zijn tekst al fietsend door Amsterdam nog geoefend had) moest het tegen twee andere sprekers opnemen en verwachtte weinig van te voren, het niveau is hoog, de marges smal en buiten de club kunnen onverwacht de zenuwen toeslaan. “Maar het ging goed, geen stress, geen vergissingen, het ging ditmaal zoals ik wilde dat het moest gaan.”

Cinzia, Tony en Jurjen, links naast twee van de organisatoren

Gerben deed ondertussen goed werk als presentator en Kevin zat als telmeester in de organisatie (leuke dingen als deze kun je alleen maar goed doen als iedereen zijn steentje bijdraagt, dank, jongens).

Faiyaz en Jurjen zullen trots de eer van de Amsterdamse Brugman Club en divisie C tegen de kampioenen van het zuiden (een Rotterdammer), die van het hoge Noorden, enkele Vlamingen en Nederlandstalige Fransen op 24 en 25 mei hooghouden in Antwerpen. “We gaan keihard onze best doen” beloofden ze.

Geef hen steun!