‘Seven Keys To Good Storytelling’; Leer beter verhalen vertellen door deze inspirerende TEDx Video!

Hoe vaak heb je tijdens een presentatie, wedstrijd of bijeenkomst gedacht: “Ik wou dat ik net zo’n boeiend verhaal kon vertellen?” Goed nieuws! Presenteren kun je leren, verhalen vertellen kun je oefenen en met goed zoeken vind je inspirerende voorbeelden. Dus guess what? Ik heb er weer eentje voor jullie gevonden!

Laten we eerlijk zijn: spreken in het openbaar kan soms best spannend zijn. Maar met de juiste technieken, een snufje zelfvertrouwen en een flinke dosis passie kan iedereen een publiek betoveren. De TEDx video die we als vereniging graag delen, laat precies zien hoe dat kan. Hierin onthult een charismatische verteller de geheimen achter het vertellen van onvergetelijke verhalen. Echt een must-see voor iedereen die zijn of haar spreekvaardigheden wil verbeteren!

Nu hoor ik je denken: “Leuk en aardig, maar wat heeft dit te maken met onze club?” Welnu, beste clubgenoten, zoals jullie wellicht weten staat onze clubbijeenkomst in december in het teken van het vertellen van kerstverhalen. En wat is er nou leuker dan jouw kerstverhaal dit jaar nét dat beetje extra te geven? Deze TEDx video geeft je alle tools om jouw verhaal te laten sprankelen. Denk aan het opbouwen van spanning, het gebruik van humor, en het creëren van een diepe emotionele connectie met je publiek.

Bovendien weet ik uit ervaring dat het analyseren van presentatietechnieken en -vaardigheden een van de beste manieren is om te leren. Dus, of je nu al jarenlang lid bent van onze club of pas net begonnen bent met het verkennen van de wondere wereld van spreken in het openbaar, deze video heeft voor iedereen iets waardevols te bieden.

Dus, pak een kopje thee (of glühwein, het is tenslotte bijna kerst!), cast dit naar je TV en kijk 15 minuten naar de praktische spreektips. En vergeet niet: oefening baart kunst. Pas het toe op de kerstverhalen van de aanstaande bijeenkomst! Laat je inspireren. En wie weet, misschien scoor je aan het kerstdiner met je familie of de kerstborrel met je collega’s dubbel omdat je deze nuttige spreektips hebt toegepast.